Plommonmarmelad
Fick massa plommon utav svärmor, så nu håller jag och mamma på att göra lite kletig o inte så tilltalande men säkert god plommonmarmelad :D
Lindgren's plommonmarmelad med kanelstång och konjak
Ingredienser
1kg Plommon
1kg Syltsocker med pektin
1 kanelstång
½ tsk citronsyra
Liiite päron konjak ;)
Tillagning
Börja med att skölja av, dela och av kärna plommonen.
Mixa hälften ock häll i en kastrull. Häll i resten av plommonen och lägg i kanelstången och sockret.
Ta några kärnor och lägg in i en gasbinda (eller liknande) tillslut med tex en gummisnodd. I med kärnorna i kastrullen. Låt koka i 10 min. Ta ut lite av marmeladen i ett glas och blanda med citronsyra och häll sedan över det i kastrullen igen. Stäng av plattan och ta av kastrullen, låt svalna i 15min.
Tillsätt konjaken så mycket som önskas, det gjorde vi ^^ Häll upp i glasburkar.
Klart!
Enjoy =D